Vietnam’a geldiniz ve tet bayramı zamanının (çin yeni yılı ile aynı zamanlar) vietnamlılar için önemli bir tatil olduğunu ve çoğu işletmenin kapalı olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Bende bu tet bayramındada Tayland’a gittim. Bu yazımda Bangkok gezimin detaylarına ulaşabilirsiniz. Gün gün neleri yaptığımı nereleri ziyaret ettiğimi anlatacağım.
Tayland’a gitmeden önce TDA formunu doldurmayı unutmayın. (uçuştan 3 gün önceye kadar doldurabilirsiniz.) Tayland’a gidecek herkesin doldurması gerekiyor.
Sırasıyla konaklama yerlerimiz;
- 12-15 şubat (bangkok,3 gece) The Lodge Bkk Hostel (başka seçeneklere bakabilirsiniz)
- 15-17 şubat (pattaya, 2 gece) Beston Pattaya – SHA Plus Certified (havuzu var güzel)
- 17-20 şubat (bangkok, 3 gece) Boutique Poo-Yai Lee @BP Place (konum iyi ve kaliteli)
- Tayland’ta Beklenen Harcamalar
- e-sim : 50 gb, 10 gün, 4,23 usd
- bangkok cruize dinner (800-1200 baht)
- pattaya : (atv(800 baht), fil(500 baht))
Bangkok Gezilecek yerler
Bangkok’a varış (12 Şubat 2026)
Don Mueang Uluslararası Havaalanına vardıktan sonra otelimize gitmek için taksi kullandık. Hangi havaalanına indiğine göre metro ya da taksi ile gidebilirisiniz. Ulaşım çok rahat. Grab kullanmak mantıklı.

Bangkok’ta ilk gün (13 Şubat 2026)
Ben daha önce Bangkok’u gezdiğim için şehirdeki ilk günümüzü arkadaşlarımın gidebileceği ve benim gidebileceğim müze ve tapınaklar üzerine bir program yaptım.
- Grand Palace: Bangkok’un en önemli tarihi kompleksi. Zümrüt Buda Tapınağı burada yer alır; kraliyet mimarisinin ve Tay sanatının en görkemli örneklerini barındırır.
- Wat Pho: Grand Palace’ın hemen yanında bulunur. Dev Yatan Buda heykeliyle ünlüdür ve geleneksel Thai masajının doğduğu yer olarak kabul edilir.
- Traditional Thai Massage School (Wat Pho): Dünyaca ünlü klasik Thai masaj okuludur. Tapınak gezisinden sonra rahatlamak için en güvenilir adreslerden biridir.
- Tha Tien Pier & Market: Chao Phraya Nehri kıyısında yer alan iskele ve küçük pazardır. Sokak lezzetleri, yerel yaşam ve nehir manzarasıyla keyifli bir mola noktasıdır.
- Museum Siam: Modern ve interaktif bir müzedir. Tayland’ın tarihi, kültürü ve günlük yaşamı kısa sürede anlaşılır bir şekilde anlatılır.
- Wat Arun: Nehrin karşı kıyısında yer alan ve Bangkok’un simgelerinden biri olan Şafak Tapınağı’dır. Merdivenlerinden çıkıldığında etkileyici şehir ve nehir manzarası sunar.
- Wat Kanlayanamit Woramahawihan: Wat Arun’a yakın, daha sakin bir tapınaktır. Büyük Buda heykeli ve yerel atmosferiyle bilinir.
- Santa Cruz Church: Portekiz döneminden kalma tarihi bir Katolik kilisesidir. Tapınak yoğunluğundan sonra farklı ve huzurlu bir atmosfer sunar.
- Pak Khlong Talat (Çiçek Pazarı): Bangkok’un en büyük çiçek pazarıdır. Renkli tezgâhları ve canlı ortamıyla özellikle fotoğraf çekmek için idealdir.
- Phahurat Market: “Little India” olarak bilinen bu bölgede baharatlar, kumaşlar ve Hint mutfağı ön plandadır. Yerel ve otantik bir deneyim sunar.
- ICONSIAM: Nehir kenarında konumlanan modern ve büyük bir alışveriş merkezidir. Lüks markalar, yerel food court ve manzarayı bir arada sunar.
- Asiatique: Akşamları canlanan nehir kenarı gece pazarıdır. Alışveriş, eğlence ve dönme dolap gibi aktivitelerle keyifli bir akşam ortamı sağlar.
- Fallabella River Front: Asiatique içinde yer alan nehir manzaralı İtalyan restoran ve wine bar’dır. Günü sakin ve şık bir akşam yemeğiyle bitirmek için ideal bir noktadır.
muhtemelen hepsine gidemeyeceğiz. Hiç birine gitmedik.

ICONSIAM ve sonrasında Cruise turuna katıldık. 2 saatlik bi turdu ve akşam yemeği dahildi. Turda sadece bira ücretsizdi. Diğer soft içecekler için ücret ödemeniz gerekiyordu. Kola 80k. Bu turda şehrin önemli yapılarını görerek, gün batımını izleyebilirsiniz.

Günü Khason Road ziyaret ederek tamamlıyoruz.

Bangkok’ta Sevgiler Günü (14 Şubat 2026)
Bu gezim kız arkadaşım ve yakın arkadaşımla yaptığım için herkesi memnun edecek bir program yapmaya çalışıyorum. Kız arkadaşım çantalar ile ilgilendiği için bugünkü ana gezi planımıza lüks çanta mağazaları var.
- LV The Place Bangkok: Louis Vuitton’un Bangkok’taki en prestijli konsept mekânıdır. Lüks alışverişin ötesinde; sergi alanları, özel koleksiyonlar ve seçili kafe/deneyim alanlarını bir araya getirir. Marka mimarisini ve sanatla iç içe tasarlanmış detayları görmek isteyenler için ikonik bir duraktır. Central bölgesinde yer alır ve modern Bangkok’un lüks yüzünü yansıtır.
- DIOR Gold House: Dior’un Bangkok’a özel, altın tonlarıyla dikkat çeken konsept binasıdır. Tay mimarisinden esinlenen tasarımıyla klasik Dior zarafetini yerel dokunuşlarla birleştirir. İçerisinde seçili haute couture ve aksesuar koleksiyonları sergilenir; bina dış cephesi ve bahçesi özellikle fotoğraf çekmek isteyenler için oldukça popülerdir.

Bu iki markanın da hem sergi (alış veriş yapabilirsiniz) hem kafesi var. LV’nin müze kısmının gececeğiz. Bunun için rezervasyon yapılması gerekiyor. Ücretsiz. Dior için de kafe kısmını ziyaret edeceğiz aynı zaman da satış reyonunu ziyaret edeceğiz.
Günü Chinetown’ ve Song Wat Street Art’i ziyaret ederek tamamlıyoruz.

Pattaya Gezilecek yerler
Pattaya’da Deniz ile Buluşma ve Gece Hayatı (15 Şubat 2026)
Bugün sabah Bangkok’tan Pattaya’ya hareket ediyoruz. Burada 2 ya da 3 gün vakit geçireceğiz. Bangkok’tan Pattaya’ya gitmek için Mochit Minibus Station’e giderek otobüs’e binmek gerekiyor. İlk günümüzde;

- House of Benedict Pattaya (fotoğraf noktası)
- Deniz keyfi / Jomtien Plajı ve Jomtien Night Market

- Pattaya Walking Street yürüyebilirsiniz.

Check in’den deniz keyfi ve gün batımı için Jomtien Plajına gidiyoruz.
Pattaya Fil ve Kültür Turu (16 Şubat 2026)
Bugünkü planımız;
- Fil Turu
- Atv

Bu iksini içeren bir akttivite planladık. Akşamında otelde dinledik ve Thepprasit Night Market ve Terminal 21 Pattaya da da vakit geçirdik öncesinde. 7-Eleven Pattaya en büyük 7-11lardan birisini de ziyaret ettik.

Zaman kalırsa Pattaya’da yapılacaklar;
- Easykart.net โกคาร์ท Go-Karting (Pattaya Bali Hai Pier)
- Tappia Floating Cafe Pattaya
- Underwater World Pattaya
- Over the moon at Ana Anan Pattaya
- Cabbages & Condoms
Pattaya Son Zamanlar ve Bangkok’a gidiş (17 Şubat 2026)
Sabah’tan Pattaya’da vakit geçiriyoruz ve öğlen Bangkok’a dönüyoruz. Akşam ise rooftop i ziyaret ediyoruz. % Arabica Bangkok Empire Tower yı ziyaret etttik. Gün batımında önce gidin. Masa olmuyor ve aynalı camdan dışarısını göremiyorsunuz gün batımından sonra.

Bangkok tur (18 Şubat 2026)
Sadece Chatuchak Weekend Marketi ziyaret etttik (cuma-pazar arası daha çok market açık oluyor.)ve Tichuca Rooftop Bar‘i ziyaret ettik. Gün batımından önce gitmek gerekiyor. Saat 17 de açılıyor. Yoksa masa bulamayabilirsiniz

17 şubat alternatif tur.
- Damnoen Saduak Floating Market : Bangkok yakınındaki en ünlü yüzen pazar. Teknelerde satılan meyveler, Tay yemekleri ve hediyeliklerle renkli, turistik ama keyifli.
- Wat Sam Phran Dragon Temple : Pembe silindir tapınağı saran dev ejderhasıyla ünlü. İçinden yukarı yürünebilen, fotoğraf severlerin favorisi, Bangkok’a yaklaşık bir saat uzaklıkta.
- Maeklong Railway Market : Tren raylarının üstüne kurulu eşsiz pazar. Tren geçerken tezgâhlar saniyeler içinde toplanır, Tayland’ın en ilginç yerel deneyimlerinden biri. (3lü tur 30 dolar kişi başı)
- Lebua at State Tower (Hangover binası) : Hangover Part II’de görünen ikonik bina. 63. kattaki Sky Bar’dan Bangkok manzarası muhteşem; içecekler pahalı ama atmosfer unutulmaz.
Bangkok Alışveriş Günü (19 Şubat 2026)
Bugün alışveriş günü. Tüm günü centralwOrld ve çevresi ile Chatuchak Weekend Market çevresinde geçiriyoruz ve alışveriş yaparak hediyelik alıyoruz.
- Bang Sue Junction Shopping Center
- Chatuchak Weekend Market
- centralwOrld
- Siam Paragon / nextopia
- Tofu Skin Care

Bangkok – Ho Chi Minh Dönüşü (20 Şubat 2026)
Her güzel şeyin bir sonu var. Sabah 7:30 da uçuşumuz olduğu için otelden erken saatte check out yaparak ayrılıyoruz. Otelde erken çıktığımız için kahvaltı paketi verdiler. Güzel bir deneyimdi.
Bir sondaki gezi yazımda görüşmek üzere. Diğer gezi yazılarıma göz atmak için aşağıdakilerinden birini seçebilirsiniz;
- 27 günlük Filipinler Gezimden Notlar
- 3. Vietnam Gezimden Notlar (Kasım 2025)
- 24 Günlük Laos Gezimden Notlar
- 20 Günlük Sri Lanka Gezimden Notlar
- 3 Günlük Malezya Gezimden Notlar (Kuala Lumpur)
- 54 Günlük Tayland Gezimden Notlar
- 20 Günlük Kamboçya Gezimden Notlar
- 3 Aylık Vietnam Gezimden Notlar
- 5 Günlük Myanmar Gezimden Notlar (Yangon)
- 12 Günlük Tayland Gezimden Notlar (Songkran Su Festivali)
- 2. Vietnam Seferim (70 Günlük Gezimden Notlar)
- 2 Günlük Kıbrıs Gezimden Notlar (2025 Temmuz)
- 16 Günlük Rusya Gezimden Notlar (Moskova ve Petersburg)
- 5 Günlük Lübnan Gezimden Notlar



I really enjoy reading this article, such an excellent piece, continue the good work, do you post often? you just got a fun from the eiffel tower paris. we are the best guide for paris eiffel tower. visit our site at https://eiffeltower-ticketparis.com/. thank you hope to hear from you.
I really enjoy reading this article, such an excellent piece, continue the good work, do you post often? you just got a fun from the eiffel tower paris. we are the best guide for paris eiffel tower. visit our site at https://eiffeltower-ticketparis.com/. thank you hope to hear from you.
i really enjoy reading such a greate article, keep up the wonderful work, check out my site at eiffeltower-ticketparis.com